Slim Kofi

Artiest | Zanger | Songwriter

Geboren in: Ghana | Gevestigd in: Amsterdam | Genre: Wereldmuziek

In 2017 arriveert Slim Kofi in Nederland met maar één wens: zijn droom van muzikant worden waarmaken. Als gevolg hiervan tekende hij in 2017 een deal met Avalon Music. In 2018 werkte hij met FLEXMUSIC, een dochteronderneming van Sony Music Denemarken, en nu is hij onafhankelijk geworden.

Kofi onderscheidt zich door zijn – naar eigen zeggen – “Afrocan Sound”, waar hij een blend maakt van Ghanese, Marokkaanse en Westerse invloeden.

Previous
Next

Deze tropische sfeer komt nog meer terug in al zijn releases. Deze sfeer komt terug in het nummer Tingele, dat geproduceerd is door SRNO, die al 1,3 miljoen keer gestreamd is op Spotify. Verder heeft hij Lean Back uitgebracht met MC Rudy Jones, Wata Bam Bam ft. Ice Prince en een album genaamd 9weeks wat geproduceerd is door Dustin Lenji. Er werd elke week 1 nieuw nummer van dit album released gedurende gedurende 9 opeenvolgende weken. Om die reden werd hij op FunX radio uitgeroepen tot artiest van de week; Slim Kofi heeft verder nog veel meer releases.

De vastberadenheid, energie en positiviteit van Slim Kofi zijn ook voelbaar in zijn shows. Het publiek is altijd dansend met een glimlach op de dansvloer te vinden! Hij heeft in het voorprogramma van grote acts gestaan zoals 50 cent in Ahoy (Rotterdam) & Royal Arena (Kopenhagen) en Wizkid, Timaya en nog veel meer!

Met betrekking tot zijn laatste release, Colo for You prod. Mitchell Yard, (uitgebracht op vrijdag 3 april), is het concept als volgt:

– Op dit moment, waarin de hele wereld in quarantaine zit vanwege de crisis, zijn veel geliefden gescheiden van elkaar. “Colo for You“, vertaald uit het Ghanees pidgin Engels, betekent “Gek op Jou”. Dit nummer is opgedragen aan iedereen die zijn vrienden en belangrijke liefdespartners mist.

Boekingen: bookings@sirconcepts.com